Világi domonkos közösségek

   

 

 

Kedves domonkos Testvéreim!
 

A koronavírus miatti vészhelyzetben a fizikai távollét és elkülönültség idején közelebb vagyunk egymáshoz, mint korábban. Összeköt minket az ima, a Szentírás, a remény. Köszönet az Úrnak, hogy most még több alkalmunk nyílik a kompassió gyakorlására és a tettekben megnyilvánuló prédikálásra.

 

Pontokba gyűjtve tájékoztatnálak Benneteket néhány fontos dologról.

1. A HÍREK menüben találjátok Timoner rendfőnök atya levelét. Köszönet Hunyadi Lacinak a tökéletes fordításért!

2. Ezen a honlapon találjátok a szentmisékről szóló információkat!
https://www.magyarkurir.hu/hirek/hol-es-mikor-kovetheto-elo-szentmise-kozvetites-osszegyujtottuk-lehetosegeket

3. Ha még nem lennétek rendszeres olvasói, figyelmetekbe ajánlom a Magyar Kurír katolikus hírportált, ahol minden fontos hírről folyamatos frissítéssel értesülhetünk!

4. A szentatya  kéri, hogy március 25-én szerdán, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, 12.00 órakor minden keresztény hívő, katolikusok és protestánsok egyaránt, imádkozzuk el a Miatyánkot a járvány megszűnéséért. Minden domonkos testvérünk tegye ezt és tájékoztatssátok a világméretű imáról protestáns, esetleg a közömbösnek látszó ismerősöket is. Ha ketten-hárman imádkozunk meghallgat az Úr, hát még, ha milliók! Ne legyen a környezetünkben senki, aki erről nem szerez tudomást!!!!!

Jacek atya március 25-én 12.00 órakor szentmisét mutatott be (mint minden nap) a debreceni Szent László Domonkos Plébánia templomában. A szentatya kérésének megfelelően a Miatyánk elimádkozásával kezdte, majd a szentmise keretében felajánlotta a plébániáját a Szűzanyának. Ezenkívül mindenki felajánlhatta és felajánlhatja önmagát, családját, szeretteit. A Szentmisét a facebookon közvetették. Így Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén testvéri közösségben ünnepelhettünk.

Jacek atya, a többi domonkos atya és a debreceni testvérek köszöntenek mindenkit. A bezártság ellenére  így mégis találkozhattunk!


5. Folyamatosan újul a világi domonkosok honlapra is. A fontos információkat oda is feltesszük. Kövessétek! és Ti is küldhettek  információkat!

6. Közeleg a fehéren-feketén újságunk II. számának lapzártája (márc.31.!)
Nyomatékosan kérem a közösségeket, hogy röviden írjanak, arról, amit ebben a vészhelyzetben tesznek. Mert abban biztos vagyok, hogy mindenhol történik valami. Terjedelmi határ nincs! Képeket is küldhettek, amennyit akartok! SÜRGŐS!

7. Végül kérem, amit tudtok és tesztek is hogy segítsétek az időseket és a rászorulókat, elsősorban a családjaitokban, a közösségekben, az egyházközségekben, a szomsédságban! Kompassió!

Legyünk hálásak Istennek ezekért a napokért! A fokozott csend teremje meg belső gyümölcseit. Használjuk ki a vészhelyzetet és a böjti időt a gyakoribb elmélkedésre, gondolkodásra és imádkozzunk még többet egymásért és Rendünkért is.

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos;.....
 Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.
 A szeretet nem szűnik meg soha." Szent Pál

Testvéri öleléssel Szent Domonkosban:

Merkl Hilda
 

 

Last updated 26 március, 2020 by világi domonkos